Noordwijker van het jaar

56A9A90B-8F75-4307-AA5A-9CE37F60CADA

De ‘Noordwijker van het jaar 2022’is geworden: Koen Marijt

Vrijdagavond 6 januari is tijdens het sponsordiner de Noordwijker van het Jaar verkozen. Deze eretitel is dit jaar voor Koen Marijt. De sponsoren hadden onder voorzitterschap van burgemeester Wendy Verkleij een top drie samengesteld. Koen Marijt ontving uit handen van de burgemeester een beeldje, een heerlijke taart en een mooie bos bloemen.

De Noordwijker van het jaar is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. De winnaar, Koen Marijt, is een zeer enthousiaste jonge historicus die met zijn prachtige initiatieven zoals de dag van de Noordwijkse geschiedenis, Koen van toen, en een prachtige film over Noordwijk in de 2e Wereldoorlog en nog veel meer, Noordwijk en haar geschiedenis op de kaart zet.

De andere genomineerden waren Peter le Clerq en Sjaan van Kekeren.

DE NOORDWIJKER VAN HET JAAR

De ‘Noordwijker van het jaar’ is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Denk bijvoorbeeld aan (vrijwillige) inzet op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg of welzijn. Het gaat uiteraard om vrijwilligers uit de gehele gemeente Noordwijk, dus ook kandidaten uit Noordwijkerhout en de Zilk kunnen worden genomineerd!

2A2E64F0-8386-4A85-861C-A9522E52DEBB

De genomineerden van afgelopen verkiezingen waren:

Tijdens het sponsordiner wordt de winnaar bekend gemaakt door de burgemeester van de gemeente Noordwijk.

Peter le Clerq. Werkzaam bij de Spar Supermarkt van ’s Heerenloo en bezorgt met een golfkarretje boodschappen bij de paviljoens. Ook vindt hij het leuk om mensen met minder verstandelijke vermogens te begeleiden in hun werk. In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij ’s Heerenloo en speelt daar piano in de kerkdiensten.

Koen Marijt. Een zeer enthousiaste jonge historicus die met zijn prachtige initiatieven zoals de dag van de Noordwijkse geschiedenis, Koen van toen, en een prachtige film over Noordwijk in de 2e Wereldoorlog en nog veel meer, Noordwijk en haar geschiedenis op de kaart zet.

Sjaan van Kekeren. Eigenlijk door haar hele leven heen actief in Noordwijk vooral in musea en bij de klederdrachtgroep. Een groot deel deed zij dit samen met haar helaas overleden echtgenoot Eli van Kekeren. Recent heeft ze diverse graven schoongemaakt en worden er graven gerestaureerd..

Geef uw kandidaat op en maak kans op vrijkaarten

Iedereen kan een kandidaat voor de titel ‘Noordwijker van het jaar 2022’ aandragen. Opgeven kan via het aanmeldformulier hieronder te vinden. Aanmelden kan tot en met 1 december 2022. Onder alle inzendingen worden twee vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot!

Stemmen niet meer mogelijk, de genomineerden staan hierboven vemeld.

WIE IS JOUW NOORDWIJKER VAN HET JAAR?

STEM VIA HET FORMULIER