Noordwijker van het jaar

De Noordwijker van het jaar 2023

De Noordwijker van het jaar 2023 is geworden Hans van den Bosch

gala zonder logo (54 van 56)

Noordwijker van het Jaar 2023 is geworden: Hans van den Bosch

Elk jaar wordt tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het Nieuwjaarsgala de ‘Noordwijker van het jaar’ bekend gemaakt. Ook tijdens het 35ste gala onthulde burgemeester Wendy Verkleij, voorzitter van de jury, de winnaar! Vorig jaar mocht Koen Marijt de titel dragen. Dit jaar waren genomineerd Herman Meijvogel, Linda Janmaat en Hans van den Bosch....

De winnaar van dit jaar is Hans van den Bosch!

Hans van den Bosch is een typisch voorbeeld van een 'onzichtbare' maar zeer fijne Noordwijkse vrijwilliger die het belang van de ander altijd op de eerste plek zet. Niet in de aandacht staan, maar gewoon je werk doen. Enkele jaren geleden heeft Hans een ongeluk gehad waardoor hij verplicht thuis kwam te zitten. In plaats van achter de geraniums te gaan zitten, is hij zich op het vrijwilligersleven gaan storten. Dat doet hij bij de Oude Jeroenstoren, als vrijwilliger om als gids groepen rond te leiden en daarnaast ook lid is van het Noordwijkse  Klokkenluidersgilde Jeroen. Maar ook als bestuurslid bij het Atlantikwall Museum Noordwijk en waar hij o.a. planner is. Naast zijn bestuurstaken is Hans zelf ook gids en geeft hij vele gasten rondleidingen in de gangen van de bunkers om aldaar het historisch verhaal levend te houden.

Tot slot is Hans ook nog verbonden aan de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis, waarin hij meedenkt met het programma, de PR (o.a. regelen van vlaggen) en het verloop van de dag. Daarbij is een ding altijd zeer kenmerkend van Hans: hij is en blijft altijd positief en optimistisch! En denkt daarbij aan zijn medevrijwilligers.

DE NOORDWIJKER VAN HET JAAR

De ‘Noordwijker van het jaar’ is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Denk bijvoorbeeld aan (vrijwillige) inzet op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg of welzijn. Het gaat uiteraard om vrijwilligers uit de gehele gemeente Noordwijk, dus ook kandidaten uit Noordwijkerhout en de Zilk kunnen worden genomineerd!

gala zonder logo (51 van 56)

De genomineerden voor 2023 waren:

Tijdens het sponsordiner op 5 januari 2024, voorafgaand aan het gala, werd de winnaar bekend gemaakt door de burgemeester van de gemeente Noordwijk.

Hans van den Bosch

is een typisch voorbeeld van een ‘onzichtbare’ maar zeer fijne Noordwijkse vrijwilliger die het belang van de ander altijd op de eerste plek zet. Niet in de aandacht staan, maar gewoon je werk doen. Enkele jaren geleden heeft Hans een ongeluk gehad waardoor hij verplicht thuis kwam te zitten. In plaats van achter de geraniums te gaan zitten, is hij zich op het vrijwilligersleven gaan storten. Dat doet hij bij de Oude Jeroenstoren, als vrijwilliger om als gids groepen rond te leiden en daarnaast ook lid is van het Noordwijkse  Klokkenluidersgilde Jeroen. Maar ook als bestuurslid bij het Atlantikwall Museum Noordwijk en waar hij o.a. planner is. Naast zijn bestuurstaken is Hans zelf ook gids en geeft hij vele gasten rondleidingen in de gangen van de bunkers om aldaar het historisch verhaal levend te houden. Tot slot is Hans ook nog verbonden aan de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis, waarin hij meedenkt met het programma, de PR (o.a. regelen van vlaggen) en het verloop van de dag. Daarbij is een ding altijd zeer kenmerkend van Hans: hij is en blijft altijd positief en optimistisch! En denkt daarbij aan zijn medevrijwilligers.

Linda Janmaat

heeft al vele vrijwillige activiteiten opgestart. Het begon met de Nationale Ouderendag Noordwijk, waarbij ze onvermoeibaar ondernemers aansprak om dit evenement te sponsoren en mee te doen aan het initiatief. Al jaren is Linda initiatiefnemer voor Wereldlichtjesdag. En sinds een aantal jaar is zij vrijwillig betrokken bij de NOV, waarvoor ze onder andere de intocht van Sinterklaas op het strand van Noordwijk mede-organiseert. Haar enthousiasme en ondernemersgeest zorgen ervoor dat elk evenement net een beetje meer swung krijgt. Dit jaar werd ze voor het eerste gestrikt om de Duin- en Bollen 4 daagse wat extra sfeer te geven wat Noordwijk waardig is. Veel mensen kennen Linda ook van haar passie voor Lego. Tijdens de cultuurmarkt die ze mede – organiseert vermaakte ze jong en oud met een speciale Lego-stand. Want zoals zij zelf zegt: het bouwen met blokjes werkt rustgevend en je kunt er zo veel meer mee dan alleen maar ‘spelen’.

Herman Meijvogel

is bij velen bekend als ex-voorzitter van SJC. Hij had contacten met alle geledingen van SJC en dat is breed en zeer gewaardeerd. Maar niet iedereen weet dat Herman, voordat hij voorzitter van SJC werd, al een eerdere termijn in het bestuur heeft gezeten. Onder zijn voorzitterschap o.a. verder het 100 jarig bestaan gevierd en door de zware Coronatijd geloodst. De laatste jaren is hij een tevens fanatiek pleitbezorger van het wandelvoetbal bij SJC. Na het neerleggen van het voorzitterschap kon Herman het toch niet laten en is bij SJC voorzitter geworden van de club van 100. Daarnaast heeft Herman ook zitting genomen in de commissie Sportiviteit en Respect (CSR). Buiten vv SJC is Herman al jaren actief bij de Bollenstreek Omroep (omroep BO). Elke dinsdagochtend heeft hij van 09:00 tot 10:00 een radioprogramma. Daarnaast is hij bij BO of op zaterdag of op zondag reporter bij diverse voetbalwedstrijden in de Bollenstreek.

Geef je kandidaat op en maak kans op vrijkaarten

Iedereen kan een kandidaat voor de titel ‘Noordwijker van het jaar’ aandragen. Opgeven kan via het aanmeldformulier bovenaan te vinden via de stemknop. Aanmelden kan tot en met 1 december 2023. Onder alle inzendingen worden twee vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot!