Het laatste gala nieuws

Noordwijker van het Jaar Koen Marijt aan het woord

De titel Noordwijker van het Jaar is eervol en tof!
Noordwijk – Terwijl de herfst net is ingevallen, is achter de schermen de organisatie van het Nieuwjaarsgala 2024 al van start gegaan. En daarbij hoort traditiegetrouw ook de verkiezing van de Noordwijker van het Jaar. Een mooi moment om met Koen Marijt terug te blikken op zijn jaar als Noordwijker van het Jaar. ‘Het is heel eervol en tof om deze titel te mogen dragen!
In 2020 was Koen ook al genomineerd, toen ging de titel naar Ronald Heruer. ‘Ik was toen op reis in Nieuw-Zeeland en mijn zusje was aanwezig op het gala. Via een livechat was het wachten op de bekendmaking. Ik ken Ronald goed dus ik was heel blij voor hem.’ Daarna volgde twee coronajaren, waardoor het gala geen doorgang kon vinden. ‘Toen ik hoorde dat ik opnieuw genomineerd was vond ik dat superleuk. Vooral omdat ik nu dan ook echt zelf bij het galadiner en het aansluitende gala aanwezig kon zijn. Toen burgemeester Wendy Verkleij mijn naam noemde als winnaar was ik blij verrast en vooral enthousiast.
Noordwijkse geschiedenis
De ‘Noordwijker van het jaar’ is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Koen voldoet zeker aan die criteria. Zo is hij bijvoorbeeld actief in de straatnamencommissie van de gemeente Noordwijk en denkt hij mee over nieuwe straatnamen en geeft advies aan de gemeente. Zo bedacht hij bijvoorbeeld de nieuwe straatnaam Hendrika Duysterstraat. Hij is lid van het 4 mei comité dat zich bezighoudt met de Dodenherdenking. Ook organiseert hij de dag van de Noordwijkse geschiedenis en heeft hij zich recentelijk laten strikken om een rol te spelen bij de Open Monumentendag. ‘Mijn doel is om mensen – en vooral de jeugd – te blijven interesseren voor de geschiedenis van Noordwijk. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld door het inzetten van stripverhalen of kleurplaten. Ik ben creatief en vindingrijk voor wat betreft de ideeën, en daarbij natuurlijk zelf buitengewoon geïnteresseerd in de Noordwijkse historie.’
Gunfactor
Als Noordwijker van het Jaar staan er een aantal vaste activiteiten op het programma, te starten met de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordwijk. ‘Het is superleuk als je daar bent en dan voor het eerst echt als Noordwijker van het Jaar mag verschijnen. Daarnaast heb ik het Bloemencorso mogen openen en bij museum Veldzicht een bloembol mogen onthullen. De titel is vooral eervol en tof. Het idee dat een ander je nomineert en jou die titel gunt, is gewoon hartstikke leuk.’ Koen gaat zelf dit jaar ook iemand nomineren en roept alle Noordwijkers op om alvast na te denken wie zij deze eretitel gunnen.
Meer over de verkiezing van de Noordwijker van het Jaar en hoe je iemand kunt nomineren lees je volgende week!

Deel dit nieuws met je vrienden